[© Henk Schrik / 2002 / © pictures: Henk Schrik]
[Rotsee Regatta, World Cup Rowing, Luzern, Zwitserland, 12-14 juli 2002]

Rotsee Regatta
12-14 juli 2002, Luzern, Zwitserland
plaatje

'Het Nederlandse Roeien' deed het zo slecht nog niet op de Rotsee in Luzern, hoewel de waarde van eremetaal in een aantal niet-olympische nummers natuurlijk steeds meer bediscussieerd wordt, afhankelijk van de belangstelling voor die nummers. De totale medailleoogst was vier; zilver voor de lichte vrouwen dubbelvier; brons voor de lichte vrouwen dubbeltwee, de lichte mannen dubbelvier, en de lichte acht. Daarnaast scoorde Dirk Lippits uitstekend in de skif met een vijfde plaats achter de gevestigde orde.
Maar in het kader van 'Olympia' is het goed dat voor Athene nog bijna twee jaar te gaan is, waarin nog aan snelheid en vermogen gewonnen kan worden om in meerdere velden een rol van betekenis te spelen. Nu bleef het beperkt, maar dan toch uiteindelijk waar het toe moest leiden, een podiumplaats voor de lichte dubbeltwee vrouwen, nu gevuld met Marit van Eupen en Hedi Poot.
En alleen met aansprekende prestaties in de Olympische nummers is bij het NOC*NSF geld te verdienen natuurlijk, hoeveel eremetaal er daarnaast ook gescoord wordt; misschien jammer, maar een feit.


beeldmerk Laatst gewijzigd: