Dag maand/jaar Gebeurtenis
21 december 21 december 2004, zijn er twee nieuwe wedstrijdskiffs gedoopt.
Het gaat om de "Bert Staal", vernoemd naar het in 2003 overleden erelid.
Het erelid Bart Schraag was de doper. Marlies Smulders zal in deze boot gaan varen. Daarnaast is de "Henk Schrik" gedoopt.
De in 2003 overleden Henk Schrik was avuncul en coach van o.a. Erwin Back, de doper van de boot. Hurnet Dekkers zal in de boot roeien. Onder de aanwezigen bij de doop, was een groot aantal ereleden. Ook de familie van Henk Schrik was overgekomen uit Drenthe. De doop had een ingetogen karakter.
De Foto's van de skiffdoop, staan in het fotoboek.
(Tekst en foto's komen van de website van skoll)

9 mei Onvoorstelbaar ...
In twee maanden tijd
werd een sportieve vent
gesloopt door een ziekte,
waar niet tegen te vechten viel.

Op 6 mei 2003 overleed Henk.


8 april Wegens langdurige ziekte wordt deze website niet langer onderhouden.
5 maart De kop is eraf: de Winterwedstrijden, met dit keer voornamelijk tweede garnituur, zijn verroeid. Eveneens werd het nieuwe seizoen geopend met een spam-schande actie. Bericht, spam-opinie en foto's nu beschikbaar.
5 januari Op zoek naar een foto van de jarenlange chef d'equipe, stootte ik op de serie foto's die ik tijdens de inhuldiging van de Olympische en WK -equipe had gemaakt. Kennelijk had ik die serie foto's niet eerder op de site gezet. Bij deze, zie binnen het jaar 1996 de pagina over de huldiging.
4 januari Voor ruim 40 roei(st)ers die ik de laatste tijd heb toegevoegd aan de Smoelendatabank is nu ook het kermit-kikker-gezicht vervangen door foto's van de betreffende sporters.
3 januari Ik had in het onderdeel met nostalgisch plaatwerk al enkele pagina's uit 'Nederlandse Olympische Ploeg 1960' opgenomen. Nu is die informatie over de equipe-leden en ploegen (incl. foto's) in detail opgenomen, zie daarvoor de informatie over het jaar 1960.
1 januari 2003
31 december Een herziening van de menu-structuur heeft er de afgelopen maanden toe geleid dat ik de zgn. eerste verdieping van mijn site heb aangepast. Met de tweede verdieping is een aanvang gemaakt, welke o.a betreft de PVP, NKIR, Skifhead, H4K, Head, Nov4, HBeker, Galerij, Animaties, Smoelendatabank; en wat de jaren betreft zijn inmiddels 2002 en 2001 aangepast. Gelijktijdig zijn natuurlijk voorkomende fouten in layout en links bijgewerkt.
30 december Aan de reeks met cijfers en records is nu ook informatie toegevoegd, de betrekking heeft op de Nationale Kampioenschappen. De lijsten met kampioenen zijn per jaar beschikbaar in de berichtgeving, maar zijn nu ook bij elkaar gebracht in één overzicht.
26 december In de rij met cijfers en records is nog een extra file met Skifhead-cijfers opgenomen; het betreft de snelste tijden per categorie. Tot op dit moment zijn die cijfers vanaf 1995 genoteerd, en geven een aardige illustratie rond de onwikkeling van de Skifhead (afgezien van weersomstandigheden en het spuien van De Amstel:=).
24 december In de rij met cijfers en records zijn weer twee files toegevoegd; de winnaars van de Skifhead en een vernieuwde presentatie van de Holland Beker winnaars.
21 december Er is ook even weer tijd om in het kader van de Nostalgie enkele aanvullingen te doen; ditmaal met de medaillewinnaars op de Olympische Spelen van Mexico, 1968; en het smoelenplakboek voor de Olympische Spelen van Rome, 1960.
18 december Met betrekking tot de Smoelendatabank zijn er enkele overzichten toegevoegd, zoals voor coaches en stuurlieden; de medaille-oogst, nu voor alle drie categoriëen, overzichten van alle behaalde WK-plaatsen. Meer overzichten nog in voorbereiding. Aanvullingen, verbeteringen, privé smoeltjes worden graag ontvangen.
15 december De Smoelendatabank is weer uitgebreid met WK/OS deelnemers. Dit keer betreft het de equipe voor de WK's in Australië (1990), en Wenen (1991). Dat betekent dat de databank nu de prestaties bevat van de equipe, roei(st)ers, coaches en stuurlieden vanaf 1990, daarnaast ook hun WK/OS deelname van daarvoor. Vanuit mijn fotoarchief ben ik nog op zoek naar foto's om het geheel te completeren.
9 december De laatste krachtmeting voor 2002 zit er weer op. En dat betekent sinds 11 jaar de Nederlandse kampioenschappen Indoorroeien (voorheen Ergometerkampioenschappen - ONEK). Een bericht met foto's zijn beschikbaar.
4 december De Smoelendatabank is weer uitgebreid met enkele WK/OS deelnemers. Dit keer betreft het de equipe in Barcelona. Dat betekent dat de databank nu de prestaties bevat van de equipe vanaf 1992, daarnaast van een groot deel ook WK/OS deelname van daarvoor.
26 november Naast wijzigingen in de menus, is ook weer een begin gemaakt met aanpassen en toevoegen van linkpaginas (werklink, programlink). Ook aan de cijfers en records paginas wordt gewerkt. En er was ook weer even gelegenheid om enkele beelden aan de foto galerij toe te voegen.
19 november De wedstrijd Paul Veenemans Prijs is weer geweest. Feike Loots won voor de vierde keer op rij. Een bericht met fotos is beschikbaar.
4 november De wedstrijd de NovemberVieren is weer geweest, met redelijk vanzelfsprekende winnaars.
Een bericht met enkele fotos is beschikbaar; plus een lijst met de snelste tijden per discipline.
22 september Enkele informatieve pagina's over de WK 2002, Sevilla zijn bijeengebracht. Daarnaast zijn er samenvattingen bijgehouden, te beginnen met
dag1, dag2, dag3, dag4, dag5, dag6, dag7, dag8, PS1, verbetering 10 wereldbesttijden.
5 september De smoelen databank (ruim 200) is met recente wijzigingen via emails aangevuld. Enkele ontsluitingsmogelijkheden zijn nu ook beschikbaar; zoals informatie over gouden, zilver, en bronzen medailles; een overzicht van alle medailles (alles op diverse manieren te sorteren), en natuurlijk een (eenvoudige) zoekform om via voornaam of achternaam een roei(st)er (met biografie) te vinden.
2 september De wereldkampioenschappen roeien worden gehouden van 15-22 september in Sevilla. Enkele informatieve pagina's zijn bijeengebracht en onder WK 2002, Sevilla beschikbaar.
1 september De smoelen databank (ruim 200) is uitgebreid met nieuwe smoelen die binnenkort aan de WK deelnemen. De informatie is geuniformeerd, en verdere volledigheid wordt nagestreefd; aarzel niet aanvullingen etc. te mailen. Meer ontsluitings mogelijkheden, als wie won waar welke medailles, etc.; binnenkort.
17 augustus In Parool PS (17/8) publiceerde Martine Kamsma, een plastische participerende observatie verhaal over de dagelijkse bezoekers van de Universiteits biliotheek Amsterdam. Ook de roeiers worden beschreven...."De roeiers zijn te herkennen aan de grote hoeveelheden voedsel die ze bij Albert Heijn inslaan en in de kantines wegwerken".
3 augustus In het overzicht van berichten in 2002 is nu een samenvatting opgenomen over de wereldbeker wedstrijd München. Drie maal zilver en één maal goud was het aansprekende resultaat van de in totaal 14 ploegen die aan deze wereldbekerwedstrijden deelnamen.
2 augustus Een derde (2 ploegen) van de Nederlandse equipe bij de Nations Cup (WU23) viel in de zilveren prijzen; de lichte mannen dubbeltwee, en, boven verwachting, de vrouwen in de ongestuurde vier, In het overzicht van berichten in 2002 is nyu een bericht met foto reportages over de WU23, voorheen Nations Cup, beschikbaar. Aangezien delen na elkar zijn gemaakt: 'reload' pagina's veelvuldig.
1 augustus Eenmaal zilver, driemaal brons, waarvan één voor de Olympische lichte vrouwen dubbeltwee, voor Nederlandse equipe op de Rotsee. In het overzicht van berichten in 2002 is een bericht + foto's over de Rotsee Regatta, WCR opgenomen. Aangezien delen na elkar zijn gemaakt: 'reload' pagina's veelvuldig.
1 juli In het overzicht van berichten in 2002 is nu een bericht + foto“s opgenomen over NSRF-slotwedstrijden en Phocas lustrumwedstrijden
20 juni De beste manier om mijn site te bereiken is toch om één van onderstaande domeinnamen te bookmarken!!!!
http://henk.schrik.nl http://henk.schrik.org
19 juni In het overzicht van berichten in 2002 is nu een bericht + foto“s opgenomen over wereldbekerwedstrijden in Hazewinkel.
6 juni In het overzicht van berichten in 2002 is nu een bericht met foto's opgenomen over de Nationale kampioenschappen.
4 juni In arrenmoede en voor half geld naar Hazewinkel; de Holland Beker Wedstrijd Vereeniging (HBWV) op zoek naar nieuw 'internationaal' initiatief in Nederland.
22 mei In het overzicht van berichten in 2002 is nu ook een bericht met enkele fotoreportages over de Wedau Regatta in Duisburg. opgenomen.
24 april In het overzicht van berichten in 2002 zijn weer twee berichten tot stand gekomen. Het betreft de verbreding van de Bosbaan; (bericht en foto's beschikbaar) en de Randstad regatta. (bericht en foto's beschikbaar).
16 april De roeilink-pagina's zijn weer bijgewerkt; en de roei-agenda is weer verder bijgewerkt.
11 april Met de Twee-Head en de Skifhead zitten de lange baan wedstrijden in het voorjaar 2002 er weer op. Een stormachtige tegenwind (driekwart van het traject) maakte van de Twee-Head (6 april) een zeer moeilijke wedstrijd. Een dag later tijdens de Skifhead waren de omstandigheden beter, maar de straffe tegenwind was voor menigeen nog een moeilijke opgave. Bericht en fotoreportages van Twee-Head en De Skifhead zijn beschikbaar.
28 maart Er was opnieuw sprake van massa toerisme langs De Amstel. En masse waren roeiers en kijkers opnieuw naar de kronkelige rivier gekomen voor het mega spektakel in 2002, namelijk Head of the River.. Een bericht en fotoreportage zijn beschikbaar (eerdere kijkers: reload de betreffende pagina!).
20 maart Nereus vierde het zesde lustrum van hun unieke, op het schaatsen geėnte, vierkamp. Vele ploegen kwamen derhalve in het nieuwe seizoen 2002 weer naar De Amstel, voor de Heineken Roeivierkamp. Een bericht en fotoreportage zijn beschikbaar.
10 maart Dat de server de afgelopen week wellicht af en toe niet bereikbaar was, komt geheel en alleen door het feit dat Henk zich een nieuwe computer aangeschaft heeft. Daar moesten de nodige werkzaamheden, inclusief herstarts (met trial en error), voor plaatsvinden.
6 maart De kop is eraf, de eerste schermutselingen van het roeiseizoen 2002 hebben weer plaatsgevonden. In het nieuwe seizoen 2002 toog men, alweer sinds vele jaren, naar Delft voor de PEWW, de winterwedstrijden van Proteus-Eretes. Een bericht en fotoreportage zijn beschikbaar.
26 februari 2002 Ergens in 1981 ben ik begonnen met roeien. Aan de hand van eerder fotomateriaal wil ik af en toe de informatie over mijn eigen roeien en coachen aanvullen. Vandaag over het begin.
20 februari 2002 Ik ben nog eens teruggegaan naar eerder foto materiaal en heb naar aanleiding daarvan de fotogalerij weer aangevuld met een aantal markante foto's.
26 januari 2002 De werkzaamheden aan mijn website met betrekking tot algehele updating, opschoning, verbetering (incl. ssi en css), en aanpassing zijn afgerond (althans voor het moment). Dat betekent dat alle htm/txt/pdf-files (ongeveer 2150), ook uit de eerdere jaren, weer goed leesbaar zijn, inclusief aangelegde links, en plaatwerk (ongeveer 15.000).
26 januari 2002 Als laatste in de rij zijn alle onderdelen van het jaar 1996, daar waar noodzakelijk, opgeschoond, verbeterd, aangepast, en makkelijker toegangelijk gemaakt.
23 januari 2002 In het kader van een algehele updating en aanpassing van de website, zijn alle onderdelen van het jaar 1995, daar waar noodzakelijk, opgeschoond, verbeterd, aangepast, en makkelijker toegangelijk.
18 januari 2002 In het kader van een algehele updating en aanpassing van de website, zijn alle onderdelen van het jaar 1997, daar waar noodzakelijk, opgeschoond, verbeterd, aangepast, en makkelijker toegangelijk.
16 januari 2002 In het kader van een algehele updating en aanpassing van de website, en vrijere toegankelijkheid van onderdelen van evenementen zijn alle onderdelen van het jaar 1998, waar noodzakelijk, opgeschoond, verbeterd, aangepast, en makkelijker toegangelijk. Dit geldt tevens voor de jaren 1993, 1994.
15 januari 2002 In het kader van een algehele updating en aanpassing van de website, en vrijere toegankelijkheid van onderdelen van evenementen zijn alle onderdelen van het jaar 1999, waar noodzakelijk, opgeschoond, verbeterd, aangepast, en makkelijker toegangelijk.
12 januari 2002 In het kader van een algehele updating en aanpassing van de website, en vrijere toegankelijkheid van onderdelen van evenementen zijn alle onderdelen van de jaren 2001 en 2000 opgeschoond, verbeterd, aangepast, en makkelijker toegangelijk.
11 januari 2002 Zoals inmiddels bekend ziet het er naar uit dat we vanaf afgelopen jaar 2001 de strijd om de Holland Beker zullen moeten missen (hadden we al niet gewaarschuwd?). Voor wie de strijd om de Holland Beker in de recente jaren nogeens wil nalezen en bekijken heb ik in het kader van een algehele updating en aanpassing van de website, alle files die betrekking hebben de Holland Beker nogeens vernieuwd, en voor zover nodig, aangepast.
11 januari 2002 In het kader van een algehele updating en aanpassing van de website, en vrijere toegankelijkheid van onderdelen van evenementen zijn nu ook alle documenten en berichten die ik in de afgelopen jaren op de site heb geplaatst betreffende de Paul Veenemans Prijs opgeschoond, verbeterd, aangepast, en makkelijker toegangelijk; gemakkelijk te vinden onder evenementen/wedstrijden dan wel onder het ABC-index, onder de P.
10 januari 2002 In het kader van een algehele updating en aanpassing van de website, zijn nu ook alle berichten in de loop der jaren over de ergometerkampioenschappen danwel indoorroeikampioenschappen opgeschoond, verbeterd, aangepast; gemakkelijk te vinden onder evenementen/wedstrijden dan wel onder het ABC-index, onder de I en de O.


Het weer:
morgen en later

roeien 2002

roei-agenda

het roeilied

roei-animaties

records/cijfers

plaatje


Laatst gewijzigd: